Widzę Drużynowa nie ma języka i nie potrafi sama zająć się sytuacją lecz roztrząsać sprawę i robić aferę na forum.zhp.pl
Mileno, gdybyś była odpowiedzialna za ludzi, też chciałabyś wiedzieć co robią, gdzie robią i z kim robią. Zbiórka nie odbędzie się w szkole, bo szkoła jest w sobotę zamknięta, to raz.
Dwa, jeśli ktoś nie pojawia się na zbiórkach kadry, i nie wysyła na nie swoich przedstawicieli, to jak ma w ogóle wiedzieć, co się w Hufcu dzieje?
Trzy, w Hufcu są zasady, które ustalają sami Drużynowi. Nie KH. I są przyjęte zwyczaje. Że zobowiązania/przyrzeczenia/obietnice nie są składane w Drużynach próbnych, a dzieciaki składają obietnice/przyrzeczenia na wyjazdach. (tak, Gromady Zuchowe również, wystarczy się spytać)
Cztery, korespondencja byłą prowadzona ze mną, i miała na celu bardziej zachęcenie do przyjechania z dzieciakami na Rajd (bo odkąd Drużyna istnieje na żadnym nie były, bo przecież nie ma opiekuna, albo Drużynowa cudownie nie może)
Pięć, Harcerz nie kłamie w żywe oczy, że zrobił przelew składek do KH, a składki po miesiącu nie wpływają.. i wiele innych. Przykład ze składkami jako skarbnikowi najbardziej mi utkwił.
Tak więc Mileno, jeśli bardzo chcesz roztrząsać sprawy innych Hufców, zajmij się najpierw swoim. A Nika jeśli coś chce, to niech zacznie rozmawiać z KH, a nie olewać i myśleć, że wszystko wolno. Jakieś zasady są, i reszta Drużynowych to szanuje.
Ale fakt, szturm na forum, to jest to... a myślałem, że to bardziej moja metoda..
Proponuję zamknąć wątek, aby nie roztrząsać i nie robić większych konfliktów.
Jak coś ktoś ma, są telefony, maile, gg, można gadać.
Czuwaj!
Ostatnio zmieniony 16 lut 2011, 12:15 przez
Piszu, łącznie zmieniany 1 raz.