Wszystko OK ale gdzie to kupić??czapka marynarska z daszkiem, czarnym paskiem i czarnymi guzikami z gładkim obrzeżem i lilijką połączoną z kotwicą w środku. Na otoku czarna wstążka. Rondo sztywne płaskie. W okresie letnim od 1 maja do 30 września na rondzie biały pokrowiec.
[Mundur] Gdzie kupić czapkę instruktorską?
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
10 HDŻ Katowice
Zło dobrem zwyciężaj.
Zło dobrem zwyciężaj.
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
Czapki na pewno robił Dom mody Gusto SC, tel/fax. 0 58 661 78 65, 81-378 Gdynia, Legionów 13, dmgusto@poczta.onet.pl.
Druga firma była w Bydgoszczy (chyba) - tam był inny sposób mocowania emblematu.
Do mojej czapki mam tylko białe pokrowce (za to dwa) - podobno (tak słyszałem) w marynarce odchodzi się od ciemnych i w tym momencie koszt ciemnego pokrowca jest zbliżony do kosztu całej czapki z białym.
Złote guziki z kotwicą i lilijką do "olimpijki" (koszule miały chyba płaskie guziki, bez żadnych oznaczeń) z dawnej linii produkcyjnej... jakiś czas temu wykupiłem do ostatniej sztuki, jaką udało się znaleźć w obecnym sklepie 4 żywiołów.
Ale... być może ktoś produkuje je na potrzeby Dziupli z Gdańska - w cenniku sklepu (http://www.shdziupla.com.pl/cennik.zip) jest pozycja "guziki harcerskie 0,50 - 0,60 - srebrne, żeglarskie (0,50) złote, czernione (0,60) płaskie (0,50)".
Druga firma była w Bydgoszczy (chyba) - tam był inny sposób mocowania emblematu.
Do mojej czapki mam tylko białe pokrowce (za to dwa) - podobno (tak słyszałem) w marynarce odchodzi się od ciemnych i w tym momencie koszt ciemnego pokrowca jest zbliżony do kosztu całej czapki z białym.
Złote guziki z kotwicą i lilijką do "olimpijki" (koszule miały chyba płaskie guziki, bez żadnych oznaczeń) z dawnej linii produkcyjnej... jakiś czas temu wykupiłem do ostatniej sztuki, jaką udało się znaleźć w obecnym sklepie 4 żywiołów.

Ale... być może ktoś produkuje je na potrzeby Dziupli z Gdańska - w cenniku sklepu (http://www.shdziupla.com.pl/cennik.zip) jest pozycja "guziki harcerskie 0,50 - 0,60 - srebrne, żeglarskie (0,50) złote, czernione (0,60) płaskie (0,50)".
Ostatnio zmieniony 18 lip 2007, 07:33 przez panwac, łącznie zmieniany 1 raz.
hm. Piotr Nowacki kpt.j.
instruktor Zespołu Pilota Chorągwi Łódzkiej ZHP
instruktor Retmanatu Hufca Łódź-Polesie - HKW "Dal"
WODNIACY | SZANTOWIĄZAŁKA | WENECJA
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
Jakiś czas temu projekt zrobił i pewną partię emblematów zamawiał Wroobel (obecny szef specjalności) - mogę go o to zapytać (jak znajdziemy czas, by się spotkać), albo... napisz do niego 
Profil: Wroobel

Profil: Wroobel
hm. Piotr Nowacki kpt.j.
nowoczesne kuchnie warszawa