Tyle, że na to są "paragrafy" nie harcerskie ale w kodeksie karnym i za to można iść siedzieć.barnrot pisze:Ale to żadne odkrycie. W organizacji, która nie określiła jasno swoich wartości - albo, co gorsza, określiła je i 'sumiennie' ich nie przestrzega, nie będą działały procedury w zarządzaniu.
Brak kandydatów
-
- Stały bywalec
- imię i nazwisko: Janusz Sikorski
- stopień instruktorski: hm
- stopień harcerski: HR
- Hufiec: Ziemi Tyskiej
- Chorągiew: Śląska
- organizacja: ZHP
- Kontakt:
hm. Janusz Sikorski HR
Redaktor Naczelny czasopisma "Harcerz Rzeczypospolitej"
lesni.pl hr.bci.pl
Przewodniczący ŚKPW
lesni.pl hr.bci.pl
Przewodniczący ŚKPW
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
A tak bliżej? Jestem ze Stołecznej, więc mnie temat interesuje.sikor pisze:2)Sprawa procesu inwestycyjnego nieruchomości przy ul. „Piaskowej”;
Fakt, paranoja, z tego co widać "z dala"7)Nadzór właścicielski nad spółkami i fundacjami;
Zgłosić zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa ma obowiązek każdy, kto o tym wie. Także ty.KTO MA TO ZGŁOSIć DO PROKURATURY ???? CHOCIAŻBY DZIŚ TO JUŻ ZA PÓ¬NO.
Problem, czy taki proces bardziej by nam pomógł, czy zaszkodził. I tu - jak myślę - działa hamulec.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2007, 10:12 przez Maciek P, łącznie zmieniany 1 raz.
Maciej Pietraszczyk 503-664-824
hsg@zhp.pl; maciej.pietraszczyk@strazgraniczna.pl
Nad sruby korouhev zavlála, to v¹ak neznaèÃ, ¾e je tam sláva,
v¹em vìrným poka¾dé nesmÃrnou sÃlu a jednotu dává,
ve znaku kalich, v kalichu vÃra, jen pravda vÃtìzÃ, v pravdì je sÃla.
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
Związek Hodowców Kanarków nie określa jasno swoich wartości, a jakoś zarządza się normalne.barnrot pisze:Ale to żadne odkrycie. W organizacji, która nie określiła jasno swoich wartości - albo, co gorsza, określiła je i 'sumiennie' ich nie przestrzega, nie będą działały procedury w zarządzaniu.
-
- Stały bywalec
- imię i nazwisko: Janusz Sikorski
- stopień instruktorski: hm
- stopień harcerski: HR
- Hufiec: Ziemi Tyskiej
- Chorągiew: Śląska
- organizacja: ZHP
- Kontakt:
o sprawie piaskowej CKR w sprawozdaniu napisał tyle:Maciek P pisze:A tak bliżej? Jestem ze Stołecznej, więc mnie temat interesuje.
Napisano o szeregu nieprawidłowości więc na pewno CKR ma odpowiedni dokument opisujący tą sprawę szerzej1. Prowadzona na wniosek Komendy Chorągwi Stołecznej ZHP, kontrola inwestycji przy ul. Piaskowej w Warszawie wykazała szereg nieprawidłowości w procesie inwestycyjnym. Główne zarzuty to brak właściwego nadzoru przez GK ZHP, opóźnianie najbardziej podstawowych terminów oraz niejasności związane z wielkością budynku (jego powierzchnią) zawarte w pierwszej umowie. Wątpliwości CKR budziła cena, po której rozliczono zaistniałą różnicę.
Wiesz... zgłaszałem już różne sprawy do prokuratury. Tu jednak daje jeszcze czas CKR-owi. To jest organ który powołany jest do kontroli i który w przypadku wykrycia takich nieprawidłowości ma obowiązek zawiadomić organy scigania.Maciek P pisze:Zgłosić zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa ma obowiązek każdy, kto o tym wie. Także ty.
Ale jeśli nic się nie zmieni i CKR nie zrobi tego co powinien to ktoś będzie to musiał zrobić za nich.
A z tym hamulcem to jest tak że nie do końca wiem co bardziej nam szkodzi. Ukrywanie takich spraw czy wyjaśnienie, posadzenie kogo trzeba (czyli winnego) i udowodnienie że jest sie organizacją uczciwą. Chociaż nie, właściwie to wiem co nam bardziej szkodzi.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2007, 10:30 przez sikor, łącznie zmieniany 1 raz.
hm. Janusz Sikorski HR
lesni.pl hr.bci.pl
Przewodniczący ŚKPW
lesni.pl hr.bci.pl
Przewodniczący ŚKPW
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
Jasne, chodziło mi o rolę Stołecznej w tej sprawie.sikor pisze:o sprawie piaskowej CKR w sprawozdaniu napisał tyle:Maciek P pisze:A tak bliżej? Jestem ze Stołecznej, więc mnie temat interesuje.
Napisano o szeregu nieprawidłowości więc na pewno CKR ma odpowiedni dokument opisujący tą sprawę szerzej1. Prowadzona na wniosek Komendy Chorągwi Stołecznej ZHP, kontrola inwestycji przy ul. Piaskowej w Warszawie wykazała szereg nieprawidłowości w procesie inwestycyjnym. Główne zarzuty to brak właściwego nadzoru przez GK ZHP, opóźnianie najbardziej podstawowych terminów oraz niejasności związane z wielkością budynku (jego powierzchnią) zawarte w pierwszej umowie. Wątpliwości CKR budziła cena, po której rozliczono zaistniałą różnicę.
Ja też wiem, ale mówię o mechanizmie myślenia wielu. Na Kielcach jeden WAŻNY druh omal nie przejechał świadomie harcerza (pełnoletniego) z HSP. Sprawa została wyciszona poza HSP, choć druh ten powinien co najmniej stanąć przed Sądem Harcerskim, o prokuraturze nie mówiąc.A z tym hamulcem to jest tak że nie do końca wiem co bardziej nam szkodzi. Ukrywanie takich spraw czy wyjaśnienie, posadzenie kogo trzeba (czyli winnego) i udowodnienie że jest sie organizacją uczciwą. Chociaż nie, właściwie to wiem co nam bardziej szkodzi.
Wychowawczo i prestiżowo ta sytuacja jest sto razy bardziej szkodliwa, niż gdyby druh hm został pociągnięty do odpowiedzialności.
Dlatego moja firma (Straż Graniczna) staje na głowie, żeby czyścić się własnymi rękami i NAGŁAŚNIA każdy przypadek, kiedy nasze służby zatrzymują skorumpowanych funkcjonariuszy. Bo w dłuższej perspektywie taka polityka bardziej się oplaca, niż chowanie głowy w piasek.
W temacie wątku (Brak kandydatów), chcę napisać, że pojawił się jeszcze jeden kandydat:
http://zjazd.zhp.pl/index.php/content/view/166/179/
Rafał
http://zjazd.zhp.pl/index.php/content/view/166/179/
Rafał
Hufiec ZHP Radom - miasto
Centrum Wychowania Morskiego ZHP w Gdyni
Centrum Wychowania Morskiego ZHP w Gdyni
MOŻE TROCHę O PROGRAMIE I WYCHOWANIU - PANOWIE WIEMY,ŻE JEST ¬LE, ALE NAKRęCENI TRACIMY GRUNT POD NOGAMI - SPOKKOJNIE DOJDZIEMY DO WSZYSTKIEGO - BEZ EMOCJI - FACHOWCA SPOKÓJ CECHUJE...
DAJMY CZAS CZASOWI, LUDZIOM Z NASZEJ KOMISJI UDAŁO SIę WIELE /KZiF/ CHCEMY DALEJ PRACOWAć - JAK CKR PODEJMIE WSPÓŁPRACę TO BęDZIE DOBRZE.
WKTOR
DAJMY CZAS CZASOWI, LUDZIOM Z NASZEJ KOMISJI UDAŁO SIę WIELE /KZiF/ CHCEMY DALEJ PRACOWAć - JAK CKR PODEJMIE WSPÓŁPRACę TO BęDZIE DOBRZE.
WKTOR
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
No dobra, ale czemu krzyczysz? Wystarczy to powiedzieć.wktor pisze:MOŻE TROCHę O PROGRAMIE I WYCHOWANIU - PANOWIE WIEMY,ŻE JEST ¬LE, ALE NAKRęCENI TRACIMY GRUNT POD NOGAMI - SPOKKOJNIE DOJDZIEMY DO WSZYSTKIEGO - BEZ EMOCJI - FACHOWCA SPOKÓJ CECHUJE...
WKTOR
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
A tutaj link do informacji CKR
jakby ktoś jeszcze nieznalazł
http://www.ckr.zhp.pl/item.php?id=65&page=0&all=0

http://www.ckr.zhp.pl/item.php?id=65&page=0&all=0
hm. Krzysiek Wojtas HR
Hufiec Ziemi Dzierżoniowskiej | Zespół Harcerski Chorągwi Dolnoślaskiej
www.dzierzoniow.zhp.pl | www.harcerski.dolnoslaska.zhp.pl
-
- Starszy użytkownik
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
to jest gorzej niż straszne...
"jeśli zobaczysz iskrę w oczach zucha, dokonaj wszelkich starań by nie zagasła lecz stała się wędrownicza watrą" /Michał Gławdel/
kl. phm skaut5
www.puszcza.net
www.drezdenko.zhp.pl
kl. phm skaut5
www.puszcza.net
www.drezdenko.zhp.pl
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
hm.. mam tylko nadzieję że obecna GKa zachowa się honorowo i złoży rezygnacje. fakty zaczynają mówić same za siebie. pozostaje mieć wiarę że delegaci zapomną na chwilę o interesach i pomyślą o ZHP jako całości i o przyszłości naszej organizacji.
hm. Krzysiek Wojtas HR
nowoczesne kuchnie warszawa