Mam pewien pomysł i proszę się zastanowić, przeanalizowac i odpowiedzieć, jeśli komuś się to nie podoba, bądź tez uważa, że coś jest nie tak to proszę nie tylko o krytyke, ale pozostawienie informacji, która może LEPIEJ przybliżyć ten pomysł do realizacji.
Czytam to forum ZHP i natknełam się na kilka rzeczy, które można by było połączyć (np. filmiki reklamowe, strony internetowe, opisy na gg) (może udałoby sie- dzięki znajomościom i kontaktom, albo poprostu pewnym delegacjom harcerskim). A mianowicie:
- Zrobić filmik reklamowy - np. Wydział Promocji- wybrał by najlepszy.
- Zrobić strone internetową (nie chodzi mi o główną strone ZHP ponieważ ja osoba mająca 22 lata i stopień pwd ośmielam się powiedzieć, że niestety ale, żeby znaleśc coś trzeba sie nieźle na siedzieć nad nią) - np. Wydział zajmujący się INTERNETEM- wybrałby najlepszą.
- Zrobić projekt kartek pocztowych- np. wydział specjlaności
i .... (no właśnie to " i " jest tutaj najważniejsze)
Wejść z tym wszystkim w całą POLSKę !!!
Porozmawiać i załatwić np. z onetem, interia, wp ażeby 22 lutego wkleili baner przez nas zrobiony na swój portal (baner będzie łączył się ze stroną)
Porozmawiać i załatwić z TVP 1 i TVP 2 i z telewizjami Regionalnym ażeby taką REKLAMę póścili 22 lutego np. o 9:00, 14:00 i 18:00
Może udało by się porozmawiać z Władzami miast ażeby można było wykorzystać chociasz 1 bilbord w malych miastach i kilka w wiekszych właśnie na NASZĄ ZHP reklamę na 22 lutego.
Wydrukować te kardki z duużym nakładem, a jak nie kartki to może reklamówki jednorazowe - powinno wyjść taniej (mam znajomą firmę, która to robi) i dać te reklamówki np. do sklepów papierniczych przed 1 wrzesnia (np. w następnym roku)
Niestety albo stety związane jest to z działaniem WSZYSTKICH środowisk, nie tylko osób, ktore fizycznie będą to wykonywać, ale hufców, czy nawet chorągwi w danych miastach na rozmowy uzgadniające, ale może warto sie nad tym zastanowić ??? może jak nie w 2008 roku 22 lutego to może uda się nam to zrobić 2009 albo 2010 ... Warto może zrobić ZRYW Ruchu azeby zabłysnąc.. może to nic nie da.. ale może właśnie w ten sposób WARTO się pokazać? Pewnie nie bedzie to takie łatwe jak się mówi/pisze, i zapewne będzie znacznie wiecej problemów ze zrealizowaniem tego niż stworzeniem np. reklamy czy filmu.
Ja uważam, że warto spróbować, może gdzieś się to uda.. może dzięki temu powstanie gdzies jakaś drużyna, może szczep, hufiec.
Ja jestem za... i oczywiście prężnie mogę w tym działać.