Nie mogę przeczytać do końca informacji na zhp.pl

forum poświęcone tematyce harcerskiego internetu
słonko
Stały bywalec
Posty: 1106
Rejestracja: 23 kwie 2004, 15:16
Lokalizacja: 14 DHS "NEMESIS"
Hufiec:
Chorągiew:
Kontakt:

Post autor: słonko » 13 wrz 2007, 07:19

Już tak jest jakiś spory czas, nikt tego problemu chyba nie ukazywał, ale u mnie się tak dzieje. Jeżeli jakaś podstrona na stronie zhp.pl jest dosyć długa, to dalsza część mi się nie pokazuje.
http://i171.photobucket.com/albums/u315 ... 1189664249

http://i171.photobucket.com/albums/u315 ... 1189664293

No i nowość, lekko poszerzona strona w prawo:
http://i171.photobucket.com/albums/u315 ... 1189664310

Tak to u mnie wygląda na Operze 9.23, win XP.
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2007, 07:20 przez słonko, łącznie zmieniany 1 raz.
Zimowa Akcja Szkoleniowa KOSMOS 2013 - www.kursykosmos.pl

s00hy
Starszy użytkownik
Posty: 271
Rejestracja: 10 cze 2002, 09:57
Lokalizacja: 206 WDHiGZ "Wołodyjowsy"
Hufiec:
Chorągiew:
Kontakt:

Post autor: s00hy » 13 wrz 2007, 07:42

Niestety ZHP.PL tak ma na Operze. Jedna z nielicznych stron, które zmuszony jestem przeglądać na IE.
phm Rafał 's00hy'Suchocki HO
www.natropie.zhp.pl
Szczep 206 WDHiGZ "WołodyjowscY"
-=[ www.citygames.pl ]=- I love this Game

słonko
Stały bywalec
Posty: 1106
Rejestracja: 23 kwie 2004, 15:16
Lokalizacja: 14 DHS "NEMESIS"
Hufiec:
Chorągiew:
Kontakt:

Post autor: słonko » 13 wrz 2007, 07:57

Czyli strona mojej drużyny jest w tym lepsza. Wstyd. :P
Zimowa Akcja Szkoleniowa KOSMOS 2013 - www.kursykosmos.pl

d@rek
Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 14 lis 2005, 16:45
Hufiec:
Chorągiew:
Kontakt:

Post autor: d@rek » 13 wrz 2007, 09:37

a u mnie to samo sie dzieje :) to nie można tego poprawić? mój kolega programuje w css i wszystko się pięknie otwiera na wszystkim. A to chyba jest css, nie?
Darek
już były drużynowy

orcus
Stały bywalec
Posty: 1240
Rejestracja: 18 cze 2004, 23:08
Lokalizacja: 1 SDH Bastion
Hufiec:
Chorągiew:

Post autor: orcus » 13 wrz 2007, 10:34

Ja będę w domu zainteresuję się problemem. Niestety w tej chwili nie mam dostępu do Windowsa żadnego.

Dodam że ostatnie zdjęcie i tak wygląda lepiej niż u mnie - u mnie w FF pod SuSE się nie rozszerza a jest takie ściśnięte. - po prostu system nie był przygotowany na tak szeroką treść której się nie da połamać.
Pozdrawiam
orcus

.: Linux is like a wigwam - no gates, no windows and Apache inside :.

słonko
Stały bywalec
Posty: 1106
Rejestracja: 23 kwie 2004, 15:16
Lokalizacja: 14 DHS "NEMESIS"
Hufiec:
Chorągiew:
Kontakt:

Post autor: słonko » 13 wrz 2007, 12:24

orcus pisze:po prostu system nie był przygotowany na tak szeroką treść której się nie da połamać.
To kto wrzuca takie zdjęcie?.... No i nie był przystosowany? W CSS'ie chyba idzie to ustawić? Chyba nawet ja bym umiał. :D
Zimowa Akcja Szkoleniowa KOSMOS 2013 - www.kursykosmos.pl

orcus
Stały bywalec
Posty: 1240
Rejestracja: 18 cze 2004, 23:08
Lokalizacja: 1 SDH Bastion
Hufiec:
Chorągiew:

Post autor: orcus » 13 wrz 2007, 12:36

Damian - owszem takie rzeczy da się ustawić np. żeby wystająca część zdjęcia się chowała pod bocznym panelem ale to nie wszystko. Najpierw trzeba założyć że ktoś wrzuci takie zdjęcie. A to zwyczajnie strona na której sam bym się tego nie spodziewał.

Zwyczajnie poproszę osobę odpowiedzialną za ten serwis o przeskalowanie go.

A co do strony głównej to szukam przyczyny ale na razie jeszcze nie miałem okazji zajrzeć spod windowsa. Najważniejsze to że ktoś w końcu zauważając to nam to zgłosił bo to ewidentnie problem techniczny.
Pozdrawiam
orcus

.: Linux is like a wigwam - no gates, no windows and Apache inside :.

słonko
Stały bywalec
Posty: 1106
Rejestracja: 23 kwie 2004, 15:16
Lokalizacja: 14 DHS "NEMESIS"
Hufiec:
Chorągiew:
Kontakt:

Post autor: słonko » 13 wrz 2007, 13:15

Myślałem, że to wszyscy widzą.. i nie trzeba było tego pisać. A te zdjęcie nowej GKi mnie tak zainspirowało do tego, że wreszcie napisać to.
Zimowa Akcja Szkoleniowa KOSMOS 2013 - www.kursykosmos.pl

sikor
Stały bywalec
Posty: 3461
Rejestracja: 13 sty 2004, 17:56
imię i nazwisko: Janusz Sikorski
stopień instruktorski: hm
stopień harcerski: HR
Lokalizacja: Polska
Hufiec: Ziemi Tyskiej
Chorągiew: Śląska
organizacja: ZHP
Kontakt:

Post autor: sikor » 13 wrz 2007, 16:46

To generalnie błąd zhp-owskiego cms-a. Obcina teksty nie tylko na stronie głównej ale na każdej. Jak jest dłuższa wiadomość to nigdy nie doczytam do końca.
hm. Janusz Sikorski HR
Redaktor Naczelny czasopisma "Harcerz Rzeczypospolitej"
lesni.pl hr.bci.pl
Przewodniczący ŚKPW

sigma
Stały bywalec
Posty: 552
Rejestracja: 28 gru 2003, 21:47
Lokalizacja: Bielawski KI
Hufiec:
Chorągiew:

Post autor: sigma » 13 wrz 2007, 20:58

chyba że się przesiąść z powrotem na IE, ale nawet sam jakoś przywykłem już za bardzo do opery ;)
hm. Krzysiek Wojtas HR
Hufiec Ziemi Dzierżoniowskiej | Zespół Harcerski Chorągwi Dolnoślaskiej
www.dzierzoniow.zhp.pl | www.harcerski.dolnoslaska.zhp.pl

orcus
Stały bywalec
Posty: 1240
Rejestracja: 18 cze 2004, 23:08
Lokalizacja: 1 SDH Bastion
Hufiec:
Chorągiew:

Post autor: orcus » 13 wrz 2007, 21:18

Może lepiej nie bo ostatnio po raz kolejny przekonałem się że "IE to program służący do przeglądania internetu z Twojego komputera i na odwrót".
Pozdrawiam
orcus

.: Linux is like a wigwam - no gates, no windows and Apache inside :.

słonko
Stały bywalec
Posty: 1106
Rejestracja: 23 kwie 2004, 15:16
Lokalizacja: 14 DHS "NEMESIS"
Hufiec:
Chorągiew:
Kontakt:

Post autor: słonko » 13 wrz 2007, 21:27

Sądzę, że chyba nie można dopuścić do tego żeby ludzie specjalnie przechodzili i przeżywali przy tym straszną tragefie - na IE, żeby obejrzeć najważniejszy serwis poświęcony ZHP.. jego oficjalną stronę. Dh Orcus, czy teraz gdy mamy nowe władzę, idzie jakoś ten problem rozwiązać? Problem ZHP.pl ?
Zimowa Akcja Szkoleniowa KOSMOS 2013 - www.kursykosmos.pl

sikor
Stały bywalec
Posty: 3461
Rejestracja: 13 sty 2004, 17:56
imię i nazwisko: Janusz Sikorski
stopień instruktorski: hm
stopień harcerski: HR
Lokalizacja: Polska
Hufiec: Ziemi Tyskiej
Chorągiew: Śląska
organizacja: ZHP
Kontakt:

Post autor: sikor » 13 wrz 2007, 22:02

sigma pisze:chyba że się przesiąść z powrotem na IE, ale nawet sam jakoś przywykłem już za bardzo do opery ;)
Nie no... mózg już mi powoli obumiera (ze starości) ale żeby korzystać z IE ? (Chociaż jakby nie IE to miałbym pewnie z połowę zleceń mniej : , więc lepiej w tym temacie nie będę juz pisał nic. Niech żyje IE i programiści piszący pod niego, a nie w zgodzie ze standardami)
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2007, 22:03 przez sikor, łącznie zmieniany 1 raz.
hm. Janusz Sikorski HR
Redaktor Naczelny czasopisma "Harcerz Rzeczypospolitej"
lesni.pl hr.bci.pl
Przewodniczący ŚKPW

sigma
Stały bywalec
Posty: 552
Rejestracja: 28 gru 2003, 21:47
Lokalizacja: Bielawski KI
Hufiec:
Chorągiew:

Post autor: sigma » 14 wrz 2007, 08:45

choć muszę przyznać że strony świetnie wyglądające pod operą czy też ff w ie6 się rozsypują mimo że css jest dobrze napisany. ale to off topic. :)
hm. Krzysiek Wojtas HR
Hufiec Ziemi Dzierżoniowskiej | Zespół Harcerski Chorągwi Dolnoślaskiej
www.dzierzoniow.zhp.pl | www.harcerski.dolnoslaska.zhp.pl

g00rek
Stały bywalec
Posty: 1112
Rejestracja: 10 cze 2002, 11:40
Hufiec:
Chorągiew:

Post autor: g00rek » 14 wrz 2007, 10:16

s00hy pisze:Niestety ZHP.PL tak ma na Operze. Jedna z nielicznych stron, które zmuszony jestem przeglądać na IE.
Pff. Opera. Pełna barokowych wodotrysków. Polecam FF :D

(OT, MSPANC)
hm. Michał "g00rek" Górecki
I love BP

Zablokowany
nowoczesne kuchnie warszawa

Wróć do „Harcerski Internet”