Dh. Piotr Lewandowski
Naczelnik PH ZHP 157 „BUKI” w Szamotułach
przy 107 DH "Buki" w Szamotułach
Witam Cię serdecznie dh. Piotrze w gronie Naczelników Poczt Harcerskich ZHP– jednej z najstarszych specjalności harcerskich. Bowiem poczty harcerskie istnieją prawie tak długo, jak polski ruch harcerski; pierwsza poczta harcerska powstała tuż po wybuchu I Wojny Światowej w dniu 27. lipca 1914 roku na terenie Małopolski…
Po konsultacjach z Naczelnictwem, z dniem dzisiejszym – 8. października 2007 AD. zostaliście wpisani do naszego rejestru NPH WS GK ZHP i nadałem Wam kolejny numer 157 (jest nieco zbliżony do tego, który nadano niegdyś Waszej drużynie)... Numer sto siedem, o który prosiłeś Druhu, nadano kilkanaście lat temu PH z Częstochowy > może kiedyś nawiążecie z nią kontakt..
W imieniu Naczelnictwa PH WS GK ZHP i własnym, gratuluję i życzę Wam powodzenia w harcersko-poczciarskiej służbie – oby była bardzo długa i owocna! Życzę wspaniałych przemyślanych wydawnictw, samych pogodnych dni na harcersko-pocztowym szlaku, rostu na szczeblach stopni i funkcji w ZHP, życzliwości ludzkiej (czyt. wsparcia finansowego przy realizacji wydawnictw), częstych kontaktów z nami - w Naczelnictwie (pamiętaj, że jesteśmy dla Was, a nie odwrotnie) oraz z innymi pocztami harcerskimi w kraju i skautami za granicą RP…
Jednocześnie informuję, że w sprawach wątpliwych Druh może i powinien (szczególnie teraz w okresie rozruchu działalności wydawniczej) zwracać się zawsze:
- do mnie > tel. kom.: 69 31 82 997 e-mail efkaha@wp.eu lub ph.zhp101lomza@onet.eu gg.: 137 99 14. Adres od korespondencji: H.F. Karwowski PO box.78 18-400 Łomża 1
- do mojego Zastępcy i Opiekuna Waszej Poczty > dh. Wiesława Grobelnego gg.: 54 11 898 e-mail: dziadekwiechu@wp.pl
- do instruktora Centralnego Archiwum PH > dh. Marka Bieżanowskiego e-mail: marek@zhp.skawina.pl lub ph122skawina@onet.eu tel. kom. 604 607 311
- do webmastera Naczelnictwa PH > dh. Edwarda Kondratiuk e-mail: edekk@aremedia.net tel. kom. 501 676 976 gg.: 66 19 19. W jego imieniu zapraszam na stronę: http://ph.specjalnosci.zhp.pl/index.php ... =0040,0005 m.in. w celu otrzymania „miejsca” na naszej stronie WWW.
Na stronach www. naszej Specjalności polecam: Opis rubryk metryczki, pojęcia pocztowe, Centralne Archiwum Poczt Harcerskich , Poczta Harcerska - specjalność dla każdego..., pocztowe FAQ…
Musicie pamiętać, że do najważniejszych zadań Poczty Harcerskiej należy:
- pomoc w świadczeniu ustalonych usług Poczty Polskiej szczególnie na imprezach ZHP,
- propagowanie za pomocą własnych wydawnictw wydarzeń, rocznic i świąt harcerskich oraz państwowych,
- poznawanie historii harcerstwa, Poczt Harcerskich i znaczka pocztowego,
- aktywny udział w naszych zlotach, zbiórkach polowych, obozach i warsztatach szkoleniowo-integracyjnych,
- propagowanie filatelistyki wśród dzieci i młodzieży szkolnej i zrzeszonej w naszym Związku,
- budowanie własnych zbiorów i ich wystawiennictwo,
- wymiana z innymi PH doświadczeń wydawniczych i poznawanie technik druku,
- kształtowanie poczucia estetyki i rozwijanie zdolności plastycznych,
- dokumentowanie swojej pracy zgodnie z przepisami ZHP.
Czuwaj!
Naczelnik PH WS GK ZHP
hm. HF Karwowski HR
8. października 2007 AD.
Jest nowa Poczta Harcerska!!!
-
- Użytkownik
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
Oj, Olek! Jak dziecko! Nie miejsce na tej liście stanowi o poczcie. Zresztą, rozumiem, że to tylko pretekst do złożenia gratulacji nowemu Bratu w służbie. Takie Twoje powitanie....
A Twoja poczta jest całkiem, całkiem aktywna. Obejrzałem sobie wreszcie ze spokojem Waszą/Twoją stronkę. Gratuluję!
PH 136- Krotoszyn
A Twoja poczta jest całkiem, całkiem aktywna. Obejrzałem sobie wreszcie ze spokojem Waszą/Twoją stronkę. Gratuluję!
PH 136- Krotoszyn
-
- Nowicjusz
- Hufiec:
- Chorągiew:
no cieszę się, że mogłam jakos pomóc, dając namiary na Piotrka... mam nadzieję, że Buki sie szybko rozkręcą i będziemy mieli w szczepie prężnie działającą pocztę...
powodzenia Piotrek:)
Czuwaj!
Ikacz

powodzenia Piotrek:)
Czuwaj!
Ikacz
pwd. Weronika Wrońska
drużynowa 104 Szamotulskiej Gromady Zuchowej "Misie Patysie"
10 Środowiskowy Szczep Harcerski "Antydes"
Hufiec Szamotuły
drużynowa 104 Szamotulskiej Gromady Zuchowej "Misie Patysie"
10 Środowiskowy Szczep Harcerski "Antydes"
Hufiec Szamotuły
-
- Nowicjusz
- Hufiec:
- Chorągiew:
Druhu Piotrze!
Gratuluję stworzenia nowej Poczty Harcerskiej. Polecam strony z naszymi wytycznymi. Liczę, że współpraca z Centralnym Archiwum Poczt Harcerskich będzie się dobrze układać. W razie jakichkolwiek wątpliwości nie wahaj się i pisz. Archiwizacja - to nie jest takie trudne. A na prawdę jest to dla nas niezbędne. Niech zostanie po nas jakiś trwały ślad.
samotny wilk
Gratuluję stworzenia nowej Poczty Harcerskiej. Polecam strony z naszymi wytycznymi. Liczę, że współpraca z Centralnym Archiwum Poczt Harcerskich będzie się dobrze układać. W razie jakichkolwiek wątpliwości nie wahaj się i pisz. Archiwizacja - to nie jest takie trudne. A na prawdę jest to dla nas niezbędne. Niech zostanie po nas jakiś trwały ślad.
samotny wilk
-
- Użytkownik
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
nowoczesne kuchnie warszawa