Oki - zrobiłam to choć podejrzewam że dla osoby która nigdy stron internetowych nie robiła zrobienie wizytówki byłoby problemem. Pytanie tylko co jeśli ktoś nie ma komputera. Brak również informacji na temat co ma ta wizytówka zawierać... Adres? E-mail? Osiągnięcia? Terminy zbiórek? Ile metrów kwadratowych ma nasza harcówka? Czy mam opisać co zrobimy w ramach tej akcji czy też trzymać w tajemnicy i tylko przesłać meldunek do GK?Krok 1
Stwórzcie swoją wirtualną wizytówkę w naszym serwisie - zaprezentujcie swoją gromadę, drużynę, szczep, krąg czy komendę innym.
W tym celu wybierzcie odnośnik przyłącz się! i postępujcie zgodnie z instrukcją. Nie zapomnijcie o dokładnym zapoznaniu się z umową!
Po stworzeniu swojej wizytówki możecie ją obejrzeć i edytować w dziale kto już realizuje.
W założeniach wizytówka miała być "reklamą" środowiska ale hmmm minął prawie rok i widzę że niewiele z tego wyszło bo nikły procent jest uzupełnionych...
A co do zapoznania się z umową - szukałam jej po całym serwisie http://www.jsjp.zhp.pl ale nie znalazłam jak do tej pory...
A czy takie plakietki w ogóle istnieją? I mam je przyszyć przed czy po wykonaniu zadania? Gdzie je można kupić? A może były przez pół kwietnia i już się nie załapałam? :>Krok 3
Materiał z realizacji waszego zadania (w dowolnej formie) oraz zdjęcie drużyny z przyszytymi plakietkami prześlijcie do nas.
http://4zywioly.pl/forum/viewtopic.php?p=1620#1620
Jaki plecak?możecie wykonać większą ilość zadań - każdy następny materiał również prześlijcie do nas - zapełniacie w ten sposób plecak widoczny przy waszej wizytówce, a wasze przygotowania do obchodów stulecia skautingu stają się jeszcze ciekawsze.
A oto i jeden z celów propozycji programowej - w jaki sposób ma się odbyć ta dyskusja?!Dyskusja instruktorska na temat naszego Prawa i Przyrzeczenia - weryfikacja postaw, ewentualna weryfikacja zapisów.
A co po wypełnieniu wszystkich zadań? Otóż czekają nas dwa zaszczyty...
Zlot w Kielcach, który nota bene miał na początku (jeszcze w czerwcu ubiegłego roku) takie założenie, że w dniu 1 sierpnia wszyscy jego uczestnicy odnowia Przyrzeczenie lub Obietnicę - teraz jest przesunięty o 10 dni i właściwie ja nie widzę głębszego sensu udania się tam z moimi zuchami. Mam niejasne wrażenie że zlot będzie tylko lichym podsumowaniem cienkiego programiku... Na tenże zlot udadzą się te drużyny które wypełnią wszystkie zadania taaaak... Ale na 204 drużyny zarejestrowane nawet nie połowa wypełniła wizytówki, żadna nie ma plakietki bo skąd ma ją wziąć, na zlot wszyscy też na pewno nie pojadą i cóż... cienko to widzę.
Tytuł drużyny/gromady stulecia - fajnie brzmi... ale co? Będzie plakietka? Czy jakiś znaczek nabity na totem/proporzec? Cokolwiek oprócz zaszczytnej nazwy? A jeśli chociaż plakietka (o ile będzie:>) to będziemy mogli nosić rok, pięć lat czy następne sto?
No i kwestia "zadania dla pokoju" które każda organizacja skautowa ma wypełnić - my mamy tylko program JSJP jako zadanie dla pokoju (bo kwestia podarowania mundurów dla Mozambiku się rozmyła) podczas gdy inne organizacje skautowe potworzyły np. programy dla niedostosowanych społecznie i generalnie podeszły rzeczowo do tematu, my znowu pełzamy z niedorobionym programem..