9, a raczej 8,5 pozostałych
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
Widzę biszkopt, że wziołeś się ostro do "poprawy", jeśli mogę to tak nazwać
każdy mimo wszystko powinien se taki rachuneczek sumienia zrobić i dać przed soba jakieś postanowienia
ja równierz już od dłuższego czasu gdy przeczytałem wymagania na sprawność "szarej lilijki" postanowiłem sobie zrobić taki rachunek sumienia.... przemyślałe, sobie pare spraw... i teraz już mogę powiedzieć, że efekty są ... zmieniłem się i bardzo się z tego cieszę 

Zimowa Akcja Szkoleniowa KOSMOS 2013 - www.kursykosmos.pl
hym
najgorzej to jest z ta pentelka
dzisiaj juz pokazalem starzszej pani jak korzystac z rozkladu jazdy tramwajow
ustapilem miejsca w tramwaju innej starszej pani
?| tyle ze krzyknela za mna ale ja tylko jeden przystanek :lol
a na koniec zmylem kumpeli naczynia bo miala syf w domu ...
tylko mam pewien problem z tym supelkiem kiedy wkoncu go rozwiazac przecierz ja zawsze tak robie
.. to juz nie dobry uczynek tylko naturalny obowiazek
?|
lol

najgorzej to jest z ta pentelka

dzisiaj juz pokazalem starzszej pani jak korzystac z rozkladu jazdy tramwajow
ustapilem miejsca w tramwaju innej starszej pani

a na koniec zmylem kumpeli naczynia bo miala syf w domu ...
tylko mam pewien problem z tym supelkiem kiedy wkoncu go rozwiazac przecierz ja zawsze tak robie

biszkopt
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
tak od razu ... nie idzie wszystkiego zrobić... z czasem dojdziesz do perfekcji .... jeśli coś takiego jest możliwe na tym świecie ...:eyes 

Biszkopt, jeżeli coś jest dla Ciebie zwykłym obowiązkiem, to może warto zastanowić się nad trudniejszym zadaniem niż ustąpienie miejsca w tramwaju... 
To nie o to chodzi żeby zawiązać i rozwiązać... ale o to, aby zawiązując czuć się odpowiedzialnym za swoje postanowienie... a rozwiązując czuć się dumnym, że zrobiło się coś wielkiego
No... ale skoro się dopiero rozkręcasz... :p to pozostaje mi tylko życzyć wielu sukcesów
PZDR.
P:D

To nie o to chodzi żeby zawiązać i rozwiązać... ale o to, aby zawiązując czuć się odpowiedzialnym za swoje postanowienie... a rozwiązując czuć się dumnym, że zrobiło się coś wielkiego

No... ale skoro się dopiero rozkręcasz... :p to pozostaje mi tylko życzyć wielu sukcesów

PZDR.
P:D
"By każda mała myśl,
czyn lub słowo,
braterskie było...
Tak iść do celów wielkich."
czyn lub słowo,
braterskie było...
Tak iść do celów wielkich."
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
No właśnie .... Ty musisz wiedzieć, że CHCESZ to robić ...a nie musisz 

kicham i prycham na jego lokalizacje, strasznie daleko!! Wiekszosc Drużyn Grunwaldzkich to druzyny z Warmii i Mazur i wszyscy druzynowi z tych własnie druzyn maja bardzooo daleko na zimowy sejmik. Ja nie pojade bo koszt takiej eskapady jak dla mnie to ok. 100-120 zł :/
nie mmozna by zrobic sejmikow regionalnych, a dopiero potem ogólnpolskiego - tylko dla przedstawicieli. albo w innej kolejnosci - spotkanie przedstawicieli połaczone ze szkoleniem a potem spotkanie Przedstawicielstw. Druzynowi powini pokryc koszta wyjazdu przedstawiciela.
--

nie mmozna by zrobic sejmikow regionalnych, a dopiero potem ogólnpolskiego - tylko dla przedstawicieli. albo w innej kolejnosci - spotkanie przedstawicieli połaczone ze szkoleniem a potem spotkanie Przedstawicielstw. Druzynowi powini pokryc koszta wyjazdu przedstawiciela.
--

mieszkam w Polsce, w mieście Ruda Śląska (urbo=miasto)
Wasz pomysł bardzo mi się podoba (plac^i - podobać się)(tre=bardzo) (via= twój, wasz)(al mi=mnie,mi)(ideo- to chyba juz wiecie
)
Możemy zacząć kurs od 15 sierpnia (povi=móc)(komenci=zaczynać, rozpoczynać)
tyle tlumaczen
^ po literce oznacza ze ma byc nad tą literką, ' po literce oznacza ze ma byc "łudeczka" (odwrócone ^) nad literką. Litera I jest zawsze zgłoskotwórcza -nie zmiękcza żadnych spółgłosek. W alfabecie nie ma liter polskich (chyba oczywiste
) oraz w i y
s^ czyta się jak sz
c^ jak cz
j^ jak ż
u' jak ł (albo jak kto woli jak 'u' w wyrazie pauza)
g^ jak dż
v jak w
No i to wlasciwie jest pierwsza lekcja
to teraz sprobojcie przeczytac to::D
s^ang^i (=zmieniać) c^agrenig^i (=martwić się) j^eti (=rzucać) c^irkau'volvi (=nawijać)
jak tam wasze jezyki?:P
--
trop. Alina Sokół
77 Rudzka Grunwaldzka Drużyna Harcerska im. Bohaterów Westerplatte
Hufiec Ruda Śląska im.hm. Łucji Zawady
Chorągiew Śląska
Wasz pomysł bardzo mi się podoba (plac^i - podobać się)(tre=bardzo) (via= twój, wasz)(al mi=mnie,mi)(ideo- to chyba juz wiecie

Możemy zacząć kurs od 15 sierpnia (povi=móc)(komenci=zaczynać, rozpoczynać)
tyle tlumaczen

s^ czyta się jak sz
c^ jak cz
j^ jak ż
u' jak ł (albo jak kto woli jak 'u' w wyrazie pauza)
g^ jak dż
v jak w
No i to wlasciwie jest pierwsza lekcja

to teraz sprobojcie przeczytac to::D
s^ang^i (=zmieniać) c^agrenig^i (=martwić się) j^eti (=rzucać) c^irkau'volvi (=nawijać)
jak tam wasze jezyki?:P
--
trop. Alina Sokół
77 Rudzka Grunwaldzka Drużyna Harcerska im. Bohaterów Westerplatte
Hufiec Ruda Śląska im.hm. Łucji Zawady
Chorągiew Śląska
nowoczesne kuchnie warszawa